'Topman Selor kwam tussen bij promoties eigen dochter'

22/09/15 om 08:08 - Bijgewerkt om 08:07

Topman Marc Van Hemelrijck van Selor, de dienst die elk jaar tienduizenden mensen selecteert voor jobs bij de overheid, heeft de 'integriteit geschonden' bij de selectie en promotie van zijn eigen dochter bij de overheid. Dat besluit de federale ombudsdienst na een maandenlange audit.

'Topman Selor kwam tussen bij promoties eigen dochter'

Minister Steven Vandeput © Belga

Marc Van Hemelrijck (foto 2002)

Marc Van Hemelrijck (foto 2002) © Belga Image

Dat meldt De Tijd. In juni begon de federale ombudsdienst een onderzoek naar de werking van Selor en zijn topman Marc Van Hemelrijck, die de dienst al 13 jaar leidt. Dat gebeurde na een melding door een klokkenluider die nog voor Selor werkte.

Volgens de krant is de audit klaar en zijn de resultaten vrijdag bezorgd aan minister van Ambtenarenzaken Steven Vandeput (N-VA). Uit het onderzoek zou blijken dat er voldoende elementen zijn om te besluiten dat zich 'integriteitsschendingen' hebben voorgedaan. Een van de feiten die hem wordt aangewreven, is zijn tussenkomst bij promoties van zijn dochter bij de overheid.

Het rapport is voor een tuchtonderzoek bezorgd aan de topman van de federale overheidsdienst Personeel & Organisatie. Van Hemelrijck zal ook uitleg moeten geven aan minister Vandeput, met het oog op een mogelijke schorsing. (Belga)

Onze partners