Topman Carrefour vraagt 2 weken bedenktijd op ondernemingsraad

24/03/10 om 14:18 - Bijgewerkt om 14:18

Bron: Trends

De vakbonden bij retailketen Carrefour hebben opnieuw een sprankeltje hoop dat de directie gedeeltelijk zal terugkomen op zijn herstructureringsplan. Topman Gérard Lavinay heeft tijdens een ondernemingsraad twee weken bedenktijd gevraagd.

Topman Carrefour vraagt 2 weken bedenktijd op ondernemingsraad

© Belga

Gérard Lavinay organiseerde de afgelopen dagen een ronde langs alle vestigingen van de keten die met sluiting zijn bedreigd. Hij praatte er met de lokale vakbonden en luisterde naar de voorstellen van het personeel. Woensdag hield hij een nieuw overleg met de nationale vakbonden.

"Lavinay geeft de indruk dat hij aandachtig naar het personeel heeft geluisterd", zegt Jan De Weghe van vakbond BBTK. "Hij heeft twee weken uitstel gevraagd om zich over de voorstellen van de werknemers te buigen."

De plaatselijke vakbonden hebben zich volgens de directie constructief opgesteld. Ze deden suggesties rond openingsuren, aanbod en winkeloppervlakte die de verlieslatende vestigingen mogelijk weer winstgevend kunnen maken.

"Ik ben misschien te optimistisch, maar volgens mij bestaat de kans dat enkele van de bedreigde winkels toch open kunnen blijven", zegt De Weghe. "Het is in ieder geval positief dat de directie na tien jaar aanwezigheid in ons land eindelijk naar het personeel heeft geluisterd."

Topman Champion kwam overnamevoorstel toelichten

Eric Mestdagh, de uitbater van de Champion-supermarkten in België, heeft woensdag zijn interesse bevestigd in de overname van twintig Carrefour-vestigingen. Mestdagh kwam ook persoonlijk naar de ondernemingsraad om de vakbonden in te lichten.

De groep Champion belooft binnen een drietal weken meer concrete informatie over de overname.

Lees meer over:

Onze partners