Tiental vliegtuigen van en naar Brussel Airport blijven aan de grond door staking piloten Lufthansa

© REUTERS

In Brussel Airport zullen vijf vliegtuigen niet opstijgen door de staking van de piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Nog eens zes vluchten naar Brussel Airport zijn geannuleerd

Door de staking van de piloten van Lufthansa zijn maandag vijf vluchten geannuleerd vanuit Brussels Airport naar Frankfurt of München. Ook zes vluchten in de omgekeerde richting gaan niet door. Dat meldt de website van de Duitse luchtvaartmaatschappij.

De piloten staken morgen verder.Dan zijn er tien vluchten geannuleerd vanuit Brussels Airport naar Frankfurt of Munchen, en elf in de omgekeerde richting. Hoewel de staking dinsdag om 23.59 uur eindigt, laat ze zich ook woensdag nog voelen. Twee vluchten vanuit Zaventem en één naar Zaventem zijn dan geschrapt.

De piloten zijn in conflict met het bestuur van het luchtvaartconcern over bezuinigingsplannen, waardoor zij straks mogelijk later met vervroegd pensioen mogen. De staking zou aanvankelijk enkele korte- en middellangeafstandsvluchten van of naar Duitsland treffen, maar de vakbond Vereinigung Cockpit (VC) liet intussen weten dat er dinsdag ook gestaakt wordt op langeafstandsvluchten. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content