Tienkoppig uitvoerend comité Ahold Delhaize telt maar één Belg

16/11/15 om 11:30 - Bijgewerkt om 11:34

Bron: Trends

De directie van de toekomstige fusieretailer Ahold Delhaize wordt verder ingekleurd. Naast de reeds gecommuniceerde zes namen voor het topmanagement, komen er vier nieuwe namen bij voor het meer uitgebreide uitvoerend comité, zo melden beide bedrijven maandag. Drie van die vier komen uit de Ahold-stal. Het tienkoppige uitvoerend comité zal slechts één Belg tellen.

Tienkoppig uitvoerend comité Ahold Delhaize telt maar één Belg

© Belga

Eind juni kondigden Delhaize en het Nederlandse Ahold, bekend van de supermarktketen Albert Heijn, hun verloving aan. Zodra de fusie voltooid is, naar verwachting medio 2016, gaat het tienkoppige 'executive committee' van start.

Marc Croonen

Zo wordt Marc Croonen, de enige van de vier nieuwe namen die van Delhaize komt en de enige Belg, 'Chief Sustainability, Transformation & Communications Officer'. Ahold levert de 'Chief E-Commerce & Innovation Officer', de 'Chief Legal Officer' en 'Chief Human Resources Officer'.

Delhaize en Ahold spreken van een "sterk en gebalanceerd team samengesteld vanuit beide ondernemingen". In het executive committee zal Ahold zes mensen hebben en Delhaize vier - dus min of meer een afspiegeling van hun respectieve grootte. Het topmanagement, de 'management board', is wel paritair samengesteld, al levert Ahold zowel de CEO als CFO.

De management board was reeds gekend: Ahold-CEO Dick Boer wordt de nieuwe baas van Ahold Delhaize en Delhaize-CEO Frans Muller, eveneens een Nederlander, deputy-CEO en Chief Integration Officer. De financiële topman komt van bij Ahold, de operationele topman voor Europa van bij Delhaize, en Ahold en Delhaize behouden elk hun operationele topman voor de VS.

Ahold en Delhaize liggen op schema om de voorgenomen fusie medio 2016 af te ronden, zo herhalen ze. (Belga/NS)

Onze partners