Textielsector kampt met leveringsproblemen

08/07/11 om 13:32 - Bijgewerkt om 13:32

Bron: Trends

De textielsector in ons land heeft af te rekenen met bevoorradingsproblemen, waardoor textielbedrijven moeite hebben om binnen de afgesproken termijnen te leveren aan de overheid.

Textielsector kampt met leveringsproblemen

© belga

Volgens sectorfederatie Fedustria lijdt de textielsector onder de toenemende grondstoffenprijzen in combinatie met bevoorradingsproblemen. De sector kan de prijsstijgingen van de grondstoffen bovendien niet doorrekenen omdat in de contracten geen prijsherzieningsclause staat. Fedustria vraagt de overheid om begrip.

Fabrikanten die leveren aan de overheid, zijn gebonden aan bepaalde regels, zoals het tijdig leveren. Als dat niet gerespecteerd wordt, zijn er boeteclausules. Bedrijven kunnen echter niets doen aan het feit dat ze niet op tijd kunnen leveren, aangezien de bevoorrading van de grondstoffen hapert.

De hoog opgelopen katoenprijs zorgde ervoor dat de katoenspinnerijen de productie gingen afremmen om niet opgezadeld te zitten met dure voorraden, luidt het. De levertermijnen voor grondstoffen liepen op naar 4 tot 6 maanden, terwijl het normaal om 3 tot 4 weken gaat.

Lees meer over:

Onze partners