Tewerkstellingsvooruitzichten voorzichtig positief (Manpower)

07/12/10 om 08:34 - Bijgewerkt om 08:34

Bron: Trends

De tewerkstellingsvooruitzichten blijven voor het eerste kwartaal van volgend jaar voorzichtig positief, zo blijkt uit de barometer van HR-bedrijf Manpower.

Tewerkstellingsvooruitzichten voorzichtig positief (Manpower)

© belga

Zo'n 90 procent van de ondervraagde werkgevers in België verwacht zijn personeelsbestand de volgende maanden te handhaven, 6 procent voorziet een personeelsuitbreiding en slechts 2 procent verwacht mensen te zullen ontslaan.

Manpower ondervroeg 752 Belgische werkgevers. De barometer staat nu op +4 procent, een lichte daling van 2 punten in vergelijking met het vorige kwartaal. Begin vorig jaar stond de barometer met -5 procent nog op het laagste niveau ooit.

In Vlaanderen (+7 procent) en Brussel (+6 procent) zijn de tewerkstellingsvooruitzichten optimistischer dan in Wallonië (+1 procent).

Qua sector toont de bouw zich het meest optimistisch (barometer op +12 procent). Meer dan één op tien werkgevers overweegt er zijn personeelsbestand uit te breiden.

De groot-en kleinhandel (0 procent) en landbouw en visserij (-1 procent) zijn het meest terughoudend. In vergelijking met vorig jaar laten acht op de tien sectoren een opmerkelijke stijging zien.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Onze partners