Tewerkstellingsvooruitzichten voorzichtig positief (Manpower)

07/12/10 om 08:34 - Bijgewerkt om 08:34

Bron: Trends

De tewerkstellingsvooruitzichten blijven voor het eerste kwartaal van volgend jaar voorzichtig positief, zo blijkt uit de barometer van HR-bedrijf Manpower.

Tewerkstellingsvooruitzichten voorzichtig positief (Manpower)

© belga

Zo'n 90 procent van de ondervraagde werkgevers in België verwacht zijn personeelsbestand de volgende maanden te handhaven, 6 procent voorziet een personeelsuitbreiding en slechts 2 procent verwacht mensen te zullen ontslaan.

Manpower ondervroeg 752 Belgische werkgevers. De barometer staat nu op +4 procent, een lichte daling van 2 punten in vergelijking met het vorige kwartaal. Begin vorig jaar stond de barometer met -5 procent nog op het laagste niveau ooit.

In Vlaanderen (+7 procent) en Brussel (+6 procent) zijn de tewerkstellingsvooruitzichten optimistischer dan in Wallonië (+1 procent).

Qua sector toont de bouw zich het meest optimistisch (barometer op +12 procent). Meer dan één op tien werkgevers overweegt er zijn personeelsbestand uit te breiden.

De groot-en kleinhandel (0 procent) en landbouw en visserij (-1 procent) zijn het meest terughoudend. In vergelijking met vorig jaar laten acht op de tien sectoren een opmerkelijke stijging zien.

Onze partners