Test-Aankoop dagvaardt Ethias wegens koppelverkoop

14/11/11 om 14:19 - Bijgewerkt om 14:19

Bron: Trends

Consumentenorganisatie Test-Aankoop dagvaardt wil verzekeraar Ethias in kort geding voor de Luikse rechtbank van koophandel wegens koppelverkoop van financiële diensten.

Test-Aankoop dagvaardt Ethias wegens koppelverkoop

© belga

Volgens Test-Aankoop overtreedt Ethias namelijk de wet voor marktpraktijken en consumentenbescherming. Het waren leden van Test-Aankoop die de consumentenorganisatie er in de zomer van op de hoogte brachten dat hun bijstandsverzekering met 45 procent of meer was toegenomen.

De hogere premie kwam er doordat die klanten slechts één verzekering hadden bij Ethias, en de verzekeraar haar meest gunstige tarief zou willen voorbehouden voor klanten met meer dan één Ethiasverzekering. Als de verzekerden uiteindelijk zouden beslissen om verschillende verzekeringen te nemen bij Ethias, konden ze het voorkeurstarief behouden.

Aangezien het verkrijgen van een voordeel voor een financiële dienst niet afhankelijk gesteld mag worden van het verkrijgen van een andere financiële dienst, stelde Test-Aankoop Ethias in gebreke, maar kreeg naar eigen zeggen geen antwoord van de verzekeraar.

Het is daarom dat Test-Aankoop Ethias dagvaardt, luidt het maandag in een persbericht. De consumentenorganisatie wil onder meer laten vaststellen dat de praktijk van Ethias onwettig is en wil bijgevolg de staking ervan laten bevelen, "en dit op straffe van een dwangsom van 25.000 euro per dag vertraging". (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners