Tessenderlo betrokken bij kartelonderzoek

13/07/12 om 11:46 - Bijgewerkt om 11:46

Bron: Trends

Het Nederlandse filiaal Nyloplast van de chemiegroep Tessenderlo is betrokken bij het onderzoek naar mogelijke kartelvorming bij producenten van afvoerbuizen voor rioleringen. Dat bevestigt Tessenderlo vrijdag.

Tessenderlo betrokken bij kartelonderzoek

© Belga

Woensdag raakte bekend dat de Europese Commissie eind juni in verscheidene EU-lidstaten onaangekondigde inspecties had uitgevoerd bij bedrijven die plastic buizen en verbindingsstukken produceren voor rioleringen en afvalwater. Volgens het persagentschap Bloomberg was Tessenderlo daarbij betrokken.

Tessenderlo bevestigt vrijdag dat er een inspectie heeft plaatsgevonden bij Nyloplast, een filiaal dat verbindingsstukken voor leidingen produceert in Nederland.

"We zijn momenteel de situatie aan het evalueren en kunnen op dit
ogenblik geen verdere informatie verstrekken", luidt het in een persbericht. De chemiegroep beklemtoont dat niets erop wijst dat de impact gelijkaardig zou zijn aan die van het fosfatenkartel in 2010. Tessenderlo werd daarvoor veroordeeld en aanvaardde toen een schikking van 83,3 miljoen euro. Het Tessenderlo-aandeel op Euronext Brussel verloor donderdag 6,3 procent.

Onaangekondigde inspecties van de Europese Commissie zijn een eerste fase in een onderzoek naar mogelijke prijsafspraken en andere inbreuken op de mededinging. De Commissie maakte geen namen van betrokken bedrijven bekend. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners