Tesla: recordverkoop van elektrische auto's maar voorzichtige prognoses

05/08/15 om 23:49 - Bijgewerkt om 23:48

Tesla, de producent van elektrische auto's, heeft in het afgelopen kwartaal een recordaantal voertuigen afgeleverd bij klanten. Het bedrijf is wel wat voorzichtiger voor heel 2015. En het verlies werd groter.

Tesla: recordverkoop van elektrische auto's maar voorzichtige prognoses

Tesla Model S © REUTERS

Het Amerikaanse concern leverde in het tweede kwartaal 11.532 auto's af. De totale omzet eindigde bijna 40 procent hoger dan vorig jaar, op 1,2 miljard dollar (1,1 miljard euro). Tesla maakt wel nog steeds verlies, en ook dat verlies groeit: -61 miljoen dollar, tegen -45 miljoen dollar vorig jaar. Dat had onder meer te maken met extra investeringen.

Tesla verwacht in het derde kwartaal een vergelijkbaar aantal auto's af te leveren. De productie zal naar verwachting stijgen tot ruim 12.000 auto's. Dat zou een stijging met 60 procent betekenen tegenover vorig jaar.

Lager op Wall Street

Het aantal leveringen op jaarbasis van de Model S en Model X komt naar verwachting uit op 50.000 tot 55.000, terwijl eerder op minstens 55.000 werd gerekend. Tesla heeft last van productievertragingen en problemen bij de distributie.

Beleggers op Wall Street reageerden echter negatief op de resultaten. In de handel nabeurs ging het aandeel Tesla op een bepaald moment tot 8 procent omlaag.

(Belga/RR)

Onze partners