'Terugkeer Thalys naar Brussels Airport is belangrijke stap'

21/09/11 om 13:42 - Bijgewerkt om 13:41

Bron: Trends

De hst komt vanaf 30 oktober terug naar Brussels Airport. Slechts één keer per dag, maar toch is het symbolisch een belangrijke stap, zegt Geert Sciot, woordvoerder van Brussels Airlines.

'Terugkeer Thalys naar Brussels Airport is belangrijke stap'

© belga

Waarom is het akkoord dat Brussels Airlines en Jet Airways deze week sloten met Thalys zo belangrijk?

Sciot: "Omdat concurrerende luchthavens zoals Schiphol, Frankfurt en Charles De Gaulle al jaren aangesloten zijn op het hst-netwerk. Sommige luchtvaartmaatschappijen laten vandaag tot veertig procent van hun passagiers voor langeafstandsvluchten aanvoeren met de tgv uit de buurlanden. Ook voor ons is dat cruciaal, gezien onze kleine thuismarkt. In 2004 kwam de hst al even naar Zaventem, maar dat duurde niet lang, vooral omdat het te complex was om voor één ticket te zorgen."

Op welke vluchten heeft die dagelijkse Thalys aansluiting?

Sciot:: "De Thalys uit Paris-Nord arriveert om halfnegen op Brussels Airport, dus kunnen wij de Franse consumenten onze ochtendvluchten naar Afrika aanbieden, die zo'n twee uur later vertrekken."

Welke toekomstplannen hebben jullie met de hst?

Sciot:: "We hopen uiteindelijk nooit meer op Parijs te vliegen, want die korte vluchten zijn duur en milieubelastend. En we kijken ook naar andere buurlanden. Een hst uit Düsseldorf zou ons kunnen aansluiten op het Ruhrgebied. En praktisch gezien zou het ideaal zijn als de passagiers in het treinstation waar ze vertrekken hun bagage al kunnen inchecken."

Thomas Verbeke

Lees meer over:

Onze partners