Stijgende omzet bij Option

27/10/11 om 09:30 - Bijgewerkt om 09:30

Bron: Trends

Datacommunicatiebedrijf Option boekt meer inkomsten en een positieve bedrijfskasstroom.

Stijgende omzet bij Option

© Image Globe

Option, de specialist in draadloze communicatie, boekte in zijn derde kwartaal een omzetstijging van 9,7 procent tot 11,3 miljoen euro. De bedrijfskasstroom (ebitda) was positief met 1,3 miljoen euro.

Option verwacht dat de inkomsten voor de tweede jaarhelft van 2011 in de lijn liggen van het eerste half jaar. In die periode boekte Option opbrengsten van 25,8 miljoen euro. Option zou dus rond de 52 miljoen euro omzet uitkomen. In 2010 waren de opbrengsten 57,7 miljoen, waarvan 26,9 in de tweede jaarhelft.

Omzet uit de productsfeer lagen in het derde kwartaal 2011 op 4,2 miljoen euro of 37 procent van de opbrengsten. Software en licentieopbrengsten waren 7,1 miljoen euro of 63 procent van de opbrengsten.

De productinkomsten gaan daarmee relatief achteruit tegenover de softwareinkomsten. Op het halfjaar was de verhouding bij Option nog 45/55.

In het derde kwartaal kocht Option de connected consumer Electronics activa van het Franse Mobiwire, een Android softwareontwikkelaar. Het investeerde ook in het Amerikaanse Autonet Mobile, een distributeur van entertainment-systemen voor in wagens.

Vorig jaar publiceerde Option, voor zover we konden nagaan, geen cijfer voor de bedrijfskasstroom bij zijn tussentijdse update. Over de hele tweede jaarhelft van 2010 zat de bedrijfskasstroom 5,1 miljoen euro in het rood. (BL)

Lees meer over:

Onze partners