Steven Ballmer verlaat raad van bestuur Microsoft met onmiddellijke ingang

19/08/14 om 23:21 - Bijgewerkt om 23:29

Steven Ballmer, de vroegere baas en nog steeds belangrijkste individuele aandeelhouder van Microsoft, geeft zijn zetel in de raad van bestuur van de Amerikaanse informaticareus met onmiddellijke ingang op.

Steven Ballmer verlaat raad van bestuur Microsoft met onmiddellijke ingang

Steve Ballmer © REUTERS

De 58-jarige Ballmer heeft het naar eigen zeggen te druk met andere zaken. Ballmer werd in februari vervangen als directeur-generaal door Satya Nadella, maar behield wel zijn zitje in de raad van bestuur. In een open brief op de website van Microsoft liet hij echter verstaan dat het mandaat niet meer te combineren valt met zijn nieuwe activiteiten. Zo kocht hij onlangs het basketbalteam Los Angeles Clippers.

Ballmer bevestigt wel zijn vertrouwen in de strategie van zijn opvolger, die deze zomer nog aankondigde 18.000 banen te zullen schrappen, en bevestigde ook dat hij zijn aandelen in Microsoft aanhoudt.

Ballmer, die 4,04 procent van het kapitaal bezit, onttroonde eerder dit jaar stichter Bill Gates als belangrijkste private aandeelhouder. Gates bouwt al enkele jaren zijn deelname in Microsoft af en bezit nog slechts 3,81 procent.

(Belga/MS)

Lees meer over:

Onze partners