Sterke stijging passagiers op luchthaven Oostende-Brugge

06/07/15 om 10:54 - Bijgewerkt om 10:54

Bron: Trends

De luchthaven van Oostende-Brugge heeft in de eerste zes maanden van dit jaar 118.364 passagiers ontvangen. Dat is een stijging van 11,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit cijfers die de regionale luchthaven maandag bekendmaakte.

Sterke stijging passagiers op luchthaven Oostende-Brugge

© iStock

De toename is nog groter (+16,9 procent tot 107.313 passagiers) in het segment charter- en lijnvluchten. Dat is vooral te danken aan de nieuwe Jetairfly-route naar Barcelona en de frequentieverhogingen op de lijnen naar Alicante, Malaga, Palma, Tenerife en Rhodos.

Nieuwe vluchten

"Dankzij deze bijkomende vluchten steeg het aantal passagiers dat gebruikmaakt van charter- en lijnvluchten met maar liefst 15.490 reizigers. In vergelijking met de eerste jaarhelft van 2013 is het verschil nog groter, namelijk ruim 21 procent. Hiermee is duidelijk dat onze luchthaven alsmaar populairder wordt bij het publiek", aldus Marcel Buelens, CEO van Ostend-Bruges International Airport.

Jetairfly neemt overigens een aantal nieuwe vluchten, zoals Barcelona, ook op in zijn winterprogramma, en voegt bovendien in oktober nog een nieuwe lijn, Oostende-Rome, toe aan het vliegschema.

Vertrek ANA Avation

Het vrachtvolume halveerde bijna in de eerste jaarhelft, tot 9.672,1 ton. Dat is het gevolg van het vertrek van ANA Avation. Volgens de luchthaven is er beterschap op komst. Zo werd in juni 2.693,5 ton afgehandeld, een stijging van 161 procent in vergelijking met juni 2014. Dat is te danken aan extra vluchten van Egyptair en Strike Aviation.

Het aantal vliegbewegingen daalde met 17,3 procent, tot 13.425, vooral door minder touring- en trainingsvluchten. Het aantal lijn- en chartervluchten dikte wel met een kwart aan tot 907. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners