Stella Artois wankelt in Australië

08/11/11 om 11:40 - Bijgewerkt om 11:40

Bron: Trends

SABMiller, 's werelds tweede grootste brouwer in volume, rondt zijn bod af op de marktleider in Australië, Foster's Group. Die overname heeft ook gevolgen in Australië voor het wereldwijde nummer één AB InBev.

Stella Artois wankelt in Australië

© belga

Foster's verdeelt in Australië het AB InBev-merk Stella Artois. Het Belgische bier wordt er als internationaal luxemerk verkocht, en groeide vorig jaar met dubbele procentcijfers. Op een slabakkende binnenlandse markt (een algemene volumedaling met 6 procent) hielden de internationale luxemerken zich kranig. AB InBev geeft geen volumes vrij.

AB InBev werkt ruim een decennium samen met Foster's Group. De brouwer geeft geen commentaar op de vraag of de samenwerking blijft duren. De kans lijkt klein dat SABMiller een luxemerk van een rivaal blijft promoten. SABMiller heeft zelf luxemerken in Australië, zoals het Italiaanse Peroni. En in het voorbije boekjaar 2011 (begin april 2010 tot eind maart 2011) klaagde SABMiller over de toenemende concurrentie in het luxesegment in Australië. (WR)

Onze partners