Stel uw eigen Audi samen in eerste virtuele showroom (video)

16/07/12 om 15:45 - Bijgewerkt om 15:45

Bron: Trends

De Duitse autobouwer Audi heeft zijn eerste virtuele showroom geopend in Londen, waar op 27 juli de Olympische Spelen van start gaan.

Stel uw eigen Audi samen in eerste virtuele showroom (video)

© AFP

In 'Audi City', nabij Piccadilly Circus, kunnen klanten het volledige gamma van het merk met de vier ringen raadplegen op gigantische led-schermen en ter plaatse zelf een wagen samenstellen. Na het kiezen van alle kleuren, materialen en opties met behulp van aanraakschermen krijgen ze een levensgrote versie (schaal 1:1) te zien van hun ontwerp.

Audi hoopt tegen 2015 twintig digitale showrooms open te hebben in Europa, China, Rusland en de Verenigde Staten. De volgende showrooms zijn gepland in Peking en Berlijn.

Met de showrooms wil de constructeur vooral de service naar klanten toe verbeteren. Vier op vijf klanten informeren zich tegenwoordig via het internet vóór ze tot een aankoop overgaan. Audi wil tegemoetkomen aan die nood.

Audi stootte vorig jaar Mercedes-Benz van de tweede plaats als grootste bouwer van luxewagens op vlak van verkoop. BMW bezet nog steeds de koppositie. (KVDA)

Onze partners