Start voorlezing arrest van 2.100 bladzijden op proces L&H

20/09/10 om 09:32 - Bijgewerkt om 09:32

Bron: Trends

Voorzitter Robert Pieters van de eerste kamer van het Gentse hof van beroep startte maandagmorgen om 9.09 uur met het beschikkende gedeelte van het 2.100 bladzijden tellende arrest in de zaak Lernout & Hauspie.

Start voorlezing arrest van 2.100 bladzijden op proces L&H

Enkel de vier topbeklaagden en Philippe Vermeulen zijn in persoon aanwezig, de anderen laten zich vertegenwoordigen door hun advocaten.

In tegenstelling tot de debatten die plaatsvonden in het ICC, wordt het arrest voorgelezen in de historische assisenzaal van het gerechtsgebouw op het Koophandelsplein. Er is vrij veel persbelangstelling.

Voor de aanvang van de zitting zaten Jo Lernout en Pol Hauspie naast elkaar te keuvelen op de beklaagdenbank. Daarnaast zijn ook voormalige toplui Nico Willaert en Gaston Bastiaens aanwezig. Alle andere beklaagden, met uitzondering van Philippe Vermeulen, lieten zich vertegenwoordigen door hun advocaten.

Op vraag van de advocaten beperkt de voorzitter zich tot het beschikkende gedeelte, de schuldvraag en de strafmaat. De motivering van het arrest wordt later bekendgemaakt en gepubliceerd op een informatiewebsite van justitie: www.juridat.be/beroep/gent/index.htm onder de rubriek "inlichtingen".

Het arrest zal zich overigens beperken tot het strafgedeelte. De duizenden gedupeerden zullen zich later moeten opmaken voor een burgerlijk proces om hun geld terug te zien, want het hof besliste eerder om het strafrechterlijke van het burgerlijke te splitsen.

Al van acht uur 's morgens namen enkele gedupeerden plaats in de zittingszaal. De belangenverenigingen Deminor en Test-Aankoop riepen hun leden op thuis te blijven.

Lees meer over:

Onze partners