Staking op til bij Brussels Airlines

28/10/11 om 16:28 - Bijgewerkt om 16:28

Bron: Trends

Volgens het gemeenschappelijk vakbondsfront bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines werd vrijdag een stakingsaanzegging ingediend.

Staking op til bij Brussels Airlines

Hoewel de stakingsaanzegging pas binnen twee weken afloopt, zijn prikacties volgende week al mogelijk.

De vakbonden ACLVB, BBTK en LBC dienden de aanzegging in nadat een verzoeningsvergadering tussen directie en vakbonden vrijdag is afgesprongen. De ontevredenheid bij de bonden heeft te maken met de lonen.

"Bij Brussels Airlines liggen de lonen al jaren laag, gekoppeld aan een enorme toenemende werkdruk voor het personeel. Om de lonen te normaliseren en als compensatie voor de werkdruk, kwamen vakbonden en werkgevers eerder dit jaar een loonsverhoging van 7 pct overeen, gespreid over twee jaar", aldus het vakbondsfront.

De concrete aanleiding voor de stakingsaanzegging zijn, volgens de bonden, de geplande vluchten van Brussels Airlines naar een Egyptische bestemming waarvoor de ruststelsels moeten worden afgebouwd. 'Overleg daarover is vrijdag afgesprongen. "Voor de directie was dat meteen het signaal om ook de (eerder gemaakte) afspraken rond de loonsverhoging van tafel te vegen", stelt het gemeenschappelijk vakbondsfront.

Door de stakingsaanzegging is het mogelijk dat de herdenking van van '10 jaar faillissement van Sabena' gepaard gaat met een staking bij Sabena's opvolger Brussels Airlines.

Toch wil het vakbondsfront een staking vermijden. De bal ligt in het kamp van de directie, luidt het. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners