Staking bij British Airways dan toch toegelaten

20/05/10 om 14:33 - Bijgewerkt om 14:33

Bron: Trends

De Britse vakbond Unite heeft donderdag in beroep gelijk gekregen nadat een rechtbank eerder een staking bij British Airways verboden had. Unite mag nu toch overgaan tot een hervatting van de stakingsacties vanaf maandag, als nieuwe onderhandelingen met de directie niets opleveren.

Een rechtbank had maandag een reeks stakingen van het cabinepersoneel bij British Airways verboden, op basis van een vormfout tijdens een stemming van het personeel. Tot de acties, die maandag van start zouden gaan, werd opgeroepen door de vakbond Unite.

Unite ging in beroep tegen die beslissing en kreeg donderdag gelijk van een andere rechtbank, wat in principe toelaat dat de acties hervat worden. De vakbond zegt echter te hopen dat de onderhandelingen met de luchtvaartmaatschappij hervat zouden worden en dat British Airways "de stappen zou zetten" nodig om de situatie te deblokkeren, namelijk terugkomen op de sancties tegen het personeel voor een eerdere stakingsgolf in maart.

British Airways toonde zich dan weer "zeer ontgoocheld" na de uitspraak in beroep en zei de indruk te hebben dat de vakbond "haar ongerechtvaardigde en absurde stakingen wil voortzetten".

Lees meer over:

Onze partners