Staking Air France: 'We verliezen 20 miljoen euro per dag'

27/09/14 om 09:08 - Bijgewerkt om 09:08

Bij Air France wordt al twaalf dagen gestaakt en de piloten hebben een recent voorstel van de directie weer afgeschoten. Ondertussen weigert de Franse regering een bemiddelaar aan te stellen: 'de oplossing ligt al op tafel', klinkt het daar.

Staking Air France: 'We verliezen 20 miljoen euro per dag'

Een passagier wacht op nieuws op de luchthaven van Marseille © Reuters

De toestand bij Air France wordt "extreem delicaat". Dat zegt de woordvoerder van de Franse luchtvaartmaatschappij, nadat de piloten weer een nieuw voorstel van de directie hebben verworpen. Bij Air France wordt al twaalf dagen gestaakt.

"We verliezen 20 miljoen euro per dag. De toestand van het bedrijf wordt hierdoor extreem delicaat", zei Eric Schramm. Hij wijst erop dat er al tientallen uren werd onderhandeld. De directie was verrast toen de pilotenvertegenwoordigers opstapten, "terwijl de gesprekken goed verliepen". Volgens de woordvoerder was men dicht bij een oplossing.

'Oplossing ligt op tafel'

De directie van Air France is bereid om de Europese uitbreidingsplannen voor het lowcost-filiaal Transavia op te bergen, maar wil Transavia France wel uitbreiden. Volgens de pilotenvakbond SNPL beantwoordt dat niet aan de bezorgdheid van de piloten. De staking wordt dan ook voortgezet. Binnen de Franse regering wil men voorlopig niet weten van een bemiddelaar: de oplossing om het conflict te beëindigen ligt al op tafel, klinkt het. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners