Staat casht 400 miljoen euro dividend van Belgacom

18/04/12 om 16:12 - Bijgewerkt om 16:12

Bron: Trends

De aandeelhouders van Belgacom hebben woensdag het licht op groen gezet voor een dividend van 2,18 euro per aandeel over het boekjaar 2011. De Belgische staat vaart er wel bij.

Staat casht 400 miljoen euro dividend van Belgacom

© belga

Het dividend van 2,18 euro werd tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering goedgekeurd. De Belgische staat, meerderheidsaandeelhouder van het telecombedrijf, ontvangt bijgevolg 394 miljoen euro aan dividenden.

Het dividend van 2,18 euro is identiek aan het dividend dat werd uitgekeerd over 2010. In december 2011 keerde Belgacom al een interim-dividend uit van 0,50 euro per aandeel, eind april volgt de rest.

Op de aandeelhoudersvergadering werd ook het renumeratieverslag goedgekeurd. Tijdens de bijeenkomst kwam een particuliere aandeelhouder terug op de 'affaire Concetta Fagard', de gewezen assistente van topman Bellens. De aandeelhouder wou graag weten welke vertrekvergoeding Fagard ontvangen heeft. De top van het bedrijf wilde niet antwoorden op die vraag, aangezien omdat het onderwerp tot de "privésfeer behoort". (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners