Spoorvakbond ACOD houdt 24 urenstaking op 18 oktober

07/10/10 om 16:42 - Bijgewerkt om 16:42

Bron: Trends

De socialistische spoorwegvakbond ACOD zal op maandag 18 oktober voor 24 uur het werk neerleggen. Dat heeft de vakbond donderdag meegedeeld. Het treinverkeer zal ook op maandag 11 oktober al hinder ondervinden van acties van ACOD.

Spoorvakbond ACOD houdt 24 urenstaking op 18 oktober

© belga

De actie gaat enkel uit van ACOD Spoor en wordt niet ondersteund door de andere bonden, zo meldt vakbondsman Jos Digneffe (ACOD). Mogelijk zullen er daardoor wel treinen rijden, "maar het spoorverkeer zal sowieso ernstig gehinderd worden", aldus Digneffe.

De algemene staking van ACOD Spoor start zondagavond 17 oktober om 22 uur en loopt tot maandagavond 22 uur.

Een week eerder, op maandag 11 oktober, organiseert de socialistische bond ook al acties. Het goederenverkeer op de Belgische sporen zal die dag worden verstoord. Ook organiseert de vakbond informatiesessies bij het personeel voor de actie van 18 oktober, waardoor er ook voor het reizigersverkeer vertragingen zullen ontstaan.

De actie is een gevolg van het sociaal conflict over de filialisering van NMBS Logistics, het vroegere B-Cargo. Begin dit jaar keurde Europa het herstelplan voor de afdeling goed, maar tien maanden later is er nog altijd geen sociaal akkoord met de vakbonden.

Lees meer over:

Onze partners