Solvay krijgt lof van analisten voor beste financiële communicatie

16/10/14 om 20:18 - Bijgewerkt om 18:41

Van alle bedrijven op het Brusselse koersenbord communiceert de chemiegroep Solvay het beste met beleggers. Kinepolis is de uitblinker bij de bedrijven buiten de Bel-20. Dat is de conclusie van een rondvraag van de Belgische Vereniging van Financiële Analisten (BVFA) bij analisten en fondsbeheerders uit binnen- en buitenland.

Solvay krijgt lof van analisten voor beste financiële communicatie

© belga

De analistenvereniging BVFA zet voor de 54ste keer Belgische beursgenoteerde bedrijven in de kijker die uitblinken in hun communicatie met beleggers.

Solvay kaapt dit keer de hoofdprijs weg: de prijs voor beste financiële communicatie. In 2013 viel die eer te beurt aan de verzekeraar Ageas, in 2012 aan de bank-verzekeraar KBC en in 2011 aan Belgacom. Deze drie bedrijven kwamen daardoor niet meer in aanmerking voor de algemene prijs. Ze konden wel nog meedingen voor een van de vier deelprijzen: beste niet-financiële communicatie, beste financiële informatie, beste investor relations en beste mid & small cap.

Ageas en KBC staan respectievelijk op nummer één en twee in de rangschikking voor beste niet-financiële communicatie. Het gaat over de uitleg van de strategie, de langetermijndoelstellingen, de bedrijfsrisico's, enzovoort. Vooral de eerste plaats van Ageas valt op, omdat het bedrijf enkele maanden geleden nog voor een grote uitdaging in communicatie stond. Hoe leg je aan de aandeelhouders uit wat de impact is van een veroordeling in Amsterdam voor misleiding van beleggers, wanneer zelfs de meest doorwinterde juristen worstelen met de betekenis van het vonnis? De analisten vinden dat Ageas voldoende uitleg heeft verstrekt over alle juridische besognes.

Solvay staat pas op de vijfde plaats in de categorie beste niet-financiële communicatie, maar pronkt twee keer bovenaan in de rangschikkingen voor financiële communicatie en investor relations. Het volstaat om tot lieveling van de analisten gekroond te worden.

De bioscoopuitbater Kinepolis ten slotte blinkt volgens het analistenheir uit in de categorie van de kleine tot middelgrote ondernemingen.

Lees meer over:

Onze partners