Solvay investeert 16,8 miljoen euro bij vrouwenuniversiteit in Seoul

© belga

De chemiegroep Solvay zal zijn wereldwijd hoofdkwartier voor de divisie speciale chemie en een nieuw Koreaans centrum voor O&O en technologie vestigen op de campus van de EWHA, ‘s werelds grootste vrouwenuniversiteit.

Solvay investeert 13 miljoen euro in het centrum, dat in 2013 de deuren moet openen en 45 werknemers zal tellen. Bovendien pompt Solvay 3,8 miljoen euro in een onderzoeksakkoord over vijf jaar met de in de hoofdstad Seoul gevestigde EWHA.

Het akkoord werd maandag mede door Solvay-CEO Christian Jourquin ondertekend tijdens een plechtigheid op EWHA. Het is voor het eerst dat een niet-Koreaans privébedrijf zo’n akkoord kan sluiten met een Koreaanse universiteit.

Het centrum op de EWHA-campus zal zich toespitsen op sterke groeimarkten zoals elektronica, lithium-ionbatterijen en foto-elektrische cellen, “markten waarvoor Solvay speciale polymeren en chemicaliën met een hoge toegevoegde waarde produceert”.

Solvay had al eerder beslist om zijn wereldwijd hoofdkwartier voor speciale chemie in Seoul te vestigen. Die divisie produceert onder meer blauwe pigmentpasta’s voor LCD-schermen, harsen om windmolenwieken te harden en ultrazuivere zuren voor foto-elektrische cellen voor zonnepanelen.

Be.L.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content