Solvay bouwt nieuwe vestiging in China

06/09/10 om 10:09 - Bijgewerkt om 10:09

Bron: Trends

Het chemiebedrijf Solvay heeft zondag bekendgemaakt dat het met zijn Chinese partner Sinochem Lantian een productievestiging voor fluorwaterstofzuur in elektronische kwaliteiten gaat bouwen voor Lansol Fluorchem Co.

Solvay bouwt nieuwe vestiging in China

© belga

Lansol Fluorchem Co is Solvay's joint venture met Zhejiang Lantian Environmental Protection Co, een dochterbedrijf van de Sinochem Lantian Groep. Tegen eind 2010 zal al een commercieel product beschikbaar zijn, luidt het bij Solvay.

Solvay heeft voorts een contract afgesloten met Lansol waardoor Lansol kan beschikken over Solvay's technologie voor de hoogwaardige elektronische kwaliteiten, gebruikt in de elektronicasector en meer specifiek voor foto-elektrische panelen.

"De nieuwe contracten met onze Chinese partner geven Solvay de mogelijkheid zijn positie als technologische leider in de groeiende Chinese markt voor ultrazuivere natte chemicaliën uit te breiden en te upgraden", zegt Eric Mignonat, algemeen directeur van Strategic Business Unit Peroxides van Solvay. "Solvay bewijst met deze belangrijke beslissingen in China hoe het zijn strategie van geografische expansie voortzet op topmarkten die sterk kunnen groeien", voegt Olivier du Roy, country manager Greater China van Solvay, eraan toe.

Bij Solvay, met hoofdkwartier in Brussel, werken ongeveer 19.000 mensen in 50 landen. In 2009 bedroeg de geconsolideerde omzet van de groep 8,5 miljard euro.

Lees meer over:

Onze partners