Sociaal plan Opel Antwerpen goedgekeurd

27/04/10 om 11:17 - Bijgewerkt om 11:17

Bron: Trends

De werknemers van Opel Antwerpen gaan akkoord met het ontwerpvoorakkoord van sociaal plan dat vakbonden en directie vorige week hebben bereikt. Bij de arbeiders stemde 76,2 procent voor, bij de bedienden ging 97,5 procent akkoord. Dat bevestigt Luc Van Grinsven van ACV dinsdag na telling van de stemmen aan Belga.

Sociaal plan Opel Antwerpen goedgekeurd

© belga

Ruim 2.600 werknemers van de Antwerpse autofabriek brachten maandag hun stem uit. Zowel arbeiders als bedienden gaan akkoord met het sociaal plan dat is voorgelegd aan het personeel.

Dat plan omvat vrijwillig brugpensioen vanaf 50 jaar of een vertrekpremie die bruto maximaal 144.000 euro bedraagt. Bovendien krijgen alle werknemers daarnaast nog een eenmalige nettopremie van 2.295 euro.

Het sociale begeleidingsplan is onderhandeld voor alle werknemers van Opel Antwerpen. Bij een eerste herstructurering midden juni moeten al zowat 1.250 werknemers vertrekken. Voor de anderen gaat de moeilijke zoektocht naar een overnemer voort.

In elk geval kunnen zij minstens deels aanspraak blijven maken op het sociaal plan, zelfs als ze begin 2011 bij een eventuele overnemer aan de slag zouden kunnen blijven.

De uitslag wordt momenteel bekend gemaakt door de verschillende afgevaardigden. Van opluchting is er vooralsnog geen sprake omdat we nog altijd met de potentiële sluiting zitten naar het einde van dit jaar. Nu is het zaak om intensief verder te zoeken naar een mogelijke overnemer", besluit Van Grinsven.

Lees meer over:

Onze partners