Sociaal conflict bij Electrawinds van de baan

18/02/10 om 15:59 - Bijgewerkt om 15:59

Bron: Trends

Het sociaal conflict bij groenestroomproducent Electrawinds in Oostende is van de baan. Donderdag vond in Brussel een verzoeningsvergadering plaats.

Sociaal conflict bij Electrawinds van de baan

© Belga

Daar is overeengekomen dat de directie en de vakbonden een ontslagregeling gaan uitwerken voor de ontslagen vakbondsafgevaardigde. Volgens secretaris An Devriese van ACV is Electrawinds erop gewezen dat het de wettelijke ontslagprocedure niet heeft nageleefd.

De problemen bij Electrawinds ontstonden toen een plaatsvervangend syndicaal afgevaardigde werd ontslagen. Volgens de vakbond gebeurde dat toen de betrokken werknemer niet inging op het aanbod van een minder gunstige functie. Na het ontslag dreigde het personeel met acties. Die actie komen er na de verzoeningsvergadering niet.

Voor de betrokken werknemer wordt een ontslagregeling uitgewerkt. Daarbij zal volgens de vakbond rekening worden gehouden met het niet naleven van de ontslagprocedure zoals voorzien in CAO 5 van de Nationale Arbeidsraad. Die CAO regelt de ontslagprocedure voor verkozen personeelsafgevaardigden.

Lees meer over:

Onze partners