‘Scandinavische luchtverkeersleiders schieten Belgocontrol te hulp’

© BELGA

Belgocontrol zal de komende maanden een vijftiental tijdelijke contractuele verkeersleiders uit het buitenland in dienst nemen.

De tijdelijke luchtverkeersleiders, voornamelijk Scandinaviërs, moeten het nijpende personeelstekort opvangen. Dat meldt De Tijd, maar het bericht werd niet aan Belga bevestigd. Belgocontrol zelf wil geen commentaar kwijt.

“Dit bericht is voor rekening van De Tijd”, verduidelijkt een woordvoerder. Ook een vakbondsbron wil geen commentaar kwijt bij het nieuws.

De tijdelijke buitenlandse luchtverkeersleiders zouden de grootste nood bij Belgocontrol moeten opvangen. Op langere termijn moeten aanwervingen het probleem verhelpen. Maar kandidaat-verkeersleiders moeten een lange opleiding doorlopen. De eerste groep van 12 nieuwelingen zal pas vanaf volgend najaar volledig inzetbaar zijn.

Het idee van de contractuelen komt er volgens De Tijd omdat de verkeersleiders hun compensatie-uren voor nacht- en weekendwerk weigeren te laten uitbetalen. “Zoniet hadden we het tekort kunnen oplossen, zonder een beroep te doen op tijdelijken”, zegt een bron bij Belgocontrol aan de krant. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content