Sanofi creëert ruim 100 nieuwe banen in Geel

19/04/16 om 08:24 - Bijgewerkt om 08:24

Bron: Trends

De Franse farmagroep Sanofi zal 300 miljoen euro investeren in de uitbreiding van zijn fabriek in Geel. Dat heeft het bedrijf aangekondigd. Er komen ruim honderd banen bij.

Sanofi creëert ruim 100 nieuwe banen in Geel

© REUTERS

De Franse multinational investeert in een nieuwe productielijn voor biologische geneesmiddelen. De investering - er komt 8.000 m2 productieoppervlakte bij - is al opgestart en zal meerdere jaren duren.

Biologische geneesmiddelen

Vandaag produceert Sanofi in Geel (voordien Genzyme) al biologische geneesmiddelen, met name voor de zeldzame spierzieke van Pompe. Daar komen door de investering nieuwe geneesmiddelen bij.

De investering is goed voor ruim honderd nieuwe banen. Vandaag werken in Geel 550 mensen. Sanofi stelt in totaal 850 mensen tewerk in ons land. Naast Geel heeft de farmagroep ook kantoren in Diegem en Brussel.

Vlaams minister-president Geert Bourgeois ziet in de investering een bevestiging van de uitstekende "troeven, expertise en deskundige ondersteuning voor investeringen" van Vlaanderen. "Life sciences is een sector met grote innovatiekracht, zowel bij multinationals als in kmo's, die er jaar na jaar in slaagt belangrijke investeringen aan te trekken. De Vlaamse regering blijft terecht sterk investeren in deze sector", aldus de minister-president. (Belga/NS)

Onze partners