Samenwerking Galapagos en Janssen voor kankermedicijnen

04/10/10 om 09:48 - Bijgewerkt om 09:48

Bron: Trends

Argenta, de dochter van het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf Galapagos, en Janssen Pharmaceutica ontwikkelen samen medicijnen tegen kanker. De eerste fase van de samenwerking kan Galapagos, in een tijdspanne van vijf jaar, meer dan 33,5 miljoen euro opleveren.

Samenwerking Galapagos en Janssen voor kankermedicijnen

© Belga

Het gaat om het grootste contract ooit voor Argenta. Dat meldt Galapagos in een communiqué.

Galapagos nam Argenta, een expert in ademhalingsziekten, in februari over voor 16,5 miljoen euro. Het Britse bedrijf telt 140 medewerkers, voornamelijk in Harlow.

Ruim een half jaar later steekt Argenta zijn grootste contract ooit op zak. Het bedrijf gaat zijn medicinale chemie en biologie toepassen op targets van Janssen. Argenta zorgt voor de optimalisatie van moleculen tot het stadium van kandidaat-medicijnen.

In een eerste fase kan de deal Argenta/Galapagos tot meer dan 33,5 miljoen euro opleveren, gespreid over vijf jaar. De uiteindelijke inkomsten hangen af van de resultaten.

Janssen kan de samenwerking uitbreiden met extra targets, tot een totaal van 15.

"We zien een stijgende vraag naar meerjarige, brede samenwerkingen met onze service business waarbij we het hele scala van onze medicijnontwikkeling kunnen inzetten", zegt Onno van de Stolpe, gedelegeerd bestuurder van Galapagos in het persbericht.

Onze partners