Ryanair wil in 2015 basis openen in Schiphol

15/10/14 om 09:54 - Bijgewerkt om 09:53

Bron: Trends

Ierse vliegtuigmaatschappij Ryanair wil in 2015 voet zetten in Schiphol. Directeur van Schiphol, Jos Nijhuis zegt niets te weten over de plannen van Ryanair.

Ryanair wil in 2015 basis openen in Schiphol

© Belga

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair is van plan om begin 2015 een basis te openen op Schiphol. Dat zegt commercieel directeur Kenny Jacobs aan de Nederlandse zakenkrant Het Financieele Dagblad.

Ryanair is volgens Jacobs in gesprek met Schiphol. "Vorig jaar vroegen we al slots aan, maar uiteindelijk konden we geen capaciteit vrijmaken. Dit jaar hebben we geen slots aangevraagd omdat we geen toestellen hebben, maar volgend jaar is dat anders. We hopen dat we in de winter van 2015 kunnen starten en het begint op Schiphol met een basis. Wat de luchthaven betreft, zijn we welkom."

Directeur Jos Nijhuis van Schiphol zei maandag echter tegen de krant niets van de plannen van de Ierse prijsvechter te weten.

Dat verhaal doet denken aan de aankondiging van de komst van Ryanair naar Brussels Airport vorig jaar. De Ierse maatschappij kondigde toen plots aan met vluchten naar Zaventem te starten, maar de luchthaven viel toen in eerste instantie ook uit de lucht. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners