Ryanair verwacht meer winst

05/11/12 om 10:57 - Bijgewerkt om 10:57

Bron: Trends

De lagekostenmaatschappij boekte in de zes maanden tot en met eind september meer winst dan verwacht en verhoogt zijn winstverwachting voor het hele boekjaar.

Ryanair verwacht meer winst

© AFP

Lagekostenmaatschappij Ryanair boekte in de zes maanden tot en met eind september meer winst dan verwacht en verhoogt zijn winstverwachting voor het hele boekjaar.De winst in de eerste zes maanden van het boekjaar, dat loopt tot eind maart volgend jaar, bedroeg 596 miljoen euro. Dat is een stijging van 10 procent tegenover de 544 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder en hoger dan de analistenverwachtingen.

Ryanair mikt ook op een hogere winst voor het hele boekjaar. Het nettoresultaat zal tussen 490 en 520 miljoen euro liggen, verwacht de Ierse lagekostenmaatschappij.

Hogere tarieven en meer passagiers

De hogere winstverwachting komt er nadat tarieven verhoogd konden worden in een voor Ryanair sterke zomerperiode, omdat de prijsvechter zeven procent meer passagiers vervoerde, en nu Ryanair zichzelf een lagere brandstofrekening gepresenteerd ziet.

"Consumenten zijn heel prijsgevoelig en lowcostmaatschappijen doen het erg goed in zo'n omgeving", zei CFO Howard Millar.

Europese crisis

Eerder dit jaar, in mei, had Ryanair nog gewaarschuwd voor lagere winst over het hele boekjaar door de Europese schuldencrisis en door hogere brandstofprijzen. Toen lag de verwachting tussen 400 en 440 miljoen euro.

Tijdens het vorige boekjaar bedroeg het nettoresultaat 502,6 miljoen euro. (Bloomberg/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners