Ryanair stelt winstverwachtingen positief bij

© Belga

De Ierse prijsvechter Ryanair is er van overtuigd dat het volgend jaar meer winst zal boeken. De dalende olieprijzen en het groeiend aantal aantal passagiers voeden het optimisme van de luchtvaartmaatschappij.

Ryanair verwacht dat ze over het lopende boekjaar, dat loopt tot 31 maart, tussen de 840 en 850 miljoen euro winst zal maken. Eerder had de maatschappij gerekend op een winstcijfer tussen 810 tot 830 miljoen euro.

Prijsverlagingen

Ryanair hoopt meer klanten aan haar te binden door aanzienlijke prijsverlagingen door te voeren. Ze mikt daarbij op een groei van het aantal passagiers met 25 procent tot 90 miljoen op jaarbasis.

In het derde kwartaal van het boekjaar vervoerde Ryanair 20,8 miljoen passagiers. Dat was 14 procent meer dan een jaar eerder.

Wel temperde het bedrijf de groeiverwachtingen voor 2016, omdat het bedrijf eerder afspraken heeft gemaakt met betrekking tot de olieprijs. In 2016 betalen de Ieren 92 dollar per vat, wat bijna het dubbele is van de huidige olieprijs. Voor 2017 heeft Ryanair zich ingedekt voor een olieprijs van 68 dollar per vat. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content