Ryanair stelt derde keer op rij winstverwachting positief bij

04/12/14 om 10:00 - Bijgewerkt om 10:01

Bron: Trends

Ryanair zit op rozen als we naar de winstverwachtingen van de vliegtuigmaatschappij kijken. Voor de derde keer op rij heeft het bedrijf haar winstverwachtingen naar boven bijgesteld.

Ryanair stelt derde keer op rij winstverwachting positief bij

© Belga

Ryanair heeft zijn winstverwachting voor de derde keer dit jaar naar boven bijgesteld. Dat maakte de Ierse luchtvaartmaatschappij donderdag bekend.

Ryanair verhoogde de verwachting voor de nettowinst in het lopende boekjaar tot 810 à 830 miljoen euro. Vorige maand verhoogde het bedrijf de winstverwachting al fors, naar een bandbreedte van 750 tot 770 miljoen euro.

In het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 maart, hield de budgetluchtvaartmaatschappij 523 miljoen euro over onder de streep, waarmee het resultaat voor het eerst in vijf jaar lager was dan een jaar eerder.

In november vervoerde Ryanair in totaal 6,35 miljoen passagiers. Dat was een stijging van 22 procent in vergelijking met een jaar eerder. De bezettingsgraad van de vluchten steeg de afgelopen maand naar gemiddeld 88 procent. Onder meer de nieuwe vluchten tussen Brussel en Dublin deden het "wezenlijk beter" dan verwacht, zegt de maatschappij. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners