Rupert Murdoch geeft op 1 juli leiding 21st Century Fox aan zoon

17/06/15 om 01:14 - Bijgewerkt om 01:15

Het nieuws was eerder uitgelekt maar nu is het officieel bekrachtigd door de raad van bestuur van 21st Century Fox: 42-jarige James Murdoch, zoon van grote baas Rupert Murdoch, krijgt op 1 juli de leiding over het bedrijf. Ook de 43-jarige Lachlan Murdoch gaat een belangrijk rol spelen.

Rupert Murdoch geeft op 1 juli leiding 21st Century Fox aan zoon

Rupert Murdoch tussen zijn zonen Lachlan (links) en James © Reuters

Dat maakte het mediaconcern bekend.

Rupert Murdoch zelf blijft wel actief, als uitvoerend bestuurslid. Dat is ook de functie die James' broer Lachlan Murdoch gaat bekleden.

"Het is altijd een prioriteit geweest om de stabiliteit te garanderen. Een vaste directie en deze benoemingen garanderen die doelstelling", zegt de 84-jarige mediamagnaat in een persbericht.

Film en tv, naast kranten

De media-industrie is in volle verandering en volgens vader Rupert beschikken zijn zonen over de kwaliteiten om daaraan het hoofd te bieden.

Het concern 21st Century Fox controleert onder meer de televisiestations Fox Networks en National Geographic Channels, en filmproducenten 20th Century Fox en Blue Sky Studios.

Naast 21st Century Fox, waar hij volgens de mededeling toezicht blijft houden, is Rupert Murdoch ook CEO van News Corporation, een groep die een aantal Amerikaanse, Britse en Australische kranten in handen heeft, naast uitgeverijen. Daar is Lachlan co-voorzitter.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners