Ruim 100 banen op de tocht bij Colruyt-drukkerij

13/02/14 om 14:35 - Bijgewerkt om 14:35

Bron: Trends

Bij Symeta, de drukkerij van de Colruyt-groep, staan 108 banen op de helling in de vestiging in Halle. Dat heeft het bedrijf donderdag bevestigd. Symeta wil er het traditionele drukwerk stopzetten.

Ruim 100 banen op de tocht bij Colruyt-drukkerij

© belga

De intentie werd donderdag op een bijzondere ondernemingsraad bekendgemaakt. Het bedrijf wil zijn offsetsdrukwerk - het klassieke drukwerk - in Halle stopzetten.

De offsetactiviteit van Symeta is al drie jaar verlieslatend. Het bedrijf, dat ook een vestiging in Lot heeft, wijst op de opkomst van digitale media. Dat laatste weegt op traditioneel drukwerk. De sector kampt ook met overcapaciteit en klanten besparen op hun massacommunicatie.

Volgens de vakbond gaat het om 80 arbeiders en 28 bedienden van wie de tewerkstelling in Halle - het voormalige Druco - onzeker wordt. De vakbonden hopen dat Colruyt zorgt voor reïntegratie van de betrokken werknemers binnen de groep. De directie van Symeta benadrukt dat ze inderdaad maximaal wil inzetten op hertewerkstelling binnen de Colruyt-groep. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners