RTL verkoopt Belga Films

© belga

Patrick Vandenbosch en Alexandre Lippens hebben samen 70 procent van de aandelen van Belga Films teruggekocht van RTL Belgium. Dat meldt het weekblad Trends.

Patrick Vandenbosch, gedelegeerd bestuurder, en Alexandre Lippens, verantwoordelijk voor ‘new business development’, verwerven zo de controle over de oudste onafhankelijke Belgische filmdistributeur. RTL Belgium behoudt een strategische participatie in het kapitaal van het bedrijf en plant een verdere samenwerking tussen beide bedrijven.

De nieuwe eigenaars willen op termijn naar eigen zeggen “een belangrijke bijdrage leveren aan de productie en ontwikkeling van films en audiovisuele content. Binnen afzienbare tijd willen ze tevens een productietak uitbouwen.

Alexandre Lippens, zoon van Maurice Lippens, is al 15 jaar actief in de filmdistributie in Latijns-Amerika. In 2003 stichtte hij de bedrijven Scope Invest en Scope Pictures, actief in respectievelijk filmfinanciering van Europese films via tax shelter en in filmproductie. In 2008 verkocht hij zijn aandelen. “Ik ben bijzonder opgetogen over mijn samenwerking met Patrick Vandenbosch en over de toekomstperspectieven van Belga Films. Gezien mijn ervaring in de filmdistributie, filmfinanciering en filmproductie voelt dit nieuwe avontuur als een logische volgende stap”, stelt Lippens.

L.D.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content