Reynaers verstevigt greep op verkoopsnetwerk

19/10/11 om 11:01 - Bijgewerkt om 11:01

Bron: Trends

Installateurs krijgen na opleiding vermelding InstalleR Reynaers.

"We zagen al een tijd met lede ogen aan hoe ons merk op een te weinig professionele manier in de markt werd geplaatst door een aantal installateurs", zegt Bert Geerinckx, algemeen directeur van Reynaers Aluminium België in Trends. "Voortaan moeten ze eerst op hun kosten een opleiding volgen, die we voor hen hebben ingericht in samenwerking met Syntra."

De plaatsers, die de ramen zelf aankopen van producenten (die in eerste lijn producten afnemen van Reynaers), krijgen na de opleiding de vermelding InstalleR Reynaers. "Slechts zij mogen in hun reclame vermelden dat ze Reynaers-producten verkopen", waarschuwt Geerinckx. "Wie zich niet aan de regels houdt, zullen we vervolgen."

Herman De Bauw, partner bij het advocatenkantoor Eubelius en een autoriteit in handelsrecht: "Een handelaar mag de naam van een product niet gebruiken zonder een goede reden. Maar die lijkt hier toch voorhanden bij de installateur. De verkoper van een product kan enkel verbieden dat de aankopende handelaar zijn naam gebruikt als hij kan bewijzen dat zijn reputatie er onder lijdt of als er misleiding is."

Reynaers is echter niet verplicht om niet erkende producenten of installateurs te beleveren. "Maar natuurlijk kunnen ze wel worden beleverd via de parallelhandel", zegt De Bauw. (HB)

Lees meer over:

Onze partners