Resiluxtop: geen bonus, geen aandelen(opties), gemiddelde loonsverhoging

23/04/12 om 10:56 - Bijgewerkt om 10:56

Bron: Trends

De twee CEO's van de producent van de beursgenoteerde PET flessen producent Resliux zagen hun loon vorig jaar met 2,6 procent klimmen. Dat is lager dan de inflatie, en iets minder dan de gemiddelde loonstijging in de privésector.

Resiluxtop: geen bonus, geen aandelen(opties), gemiddelde loonsverhoging

© Belga

Het beursgenoteerde Resilux uit Wetteren wordt geleid door de twee CEO's Dirk en Peter De Cuyper. Zij verdienden vorig jaar samen 1.164.265 euro. Het loonpakket bestaat uit een basisvergoeding van 1.137.589 euro. Daarnaast kregen ze samen nog een bijkomende vergoeding van 26.676 euro.

Het betekent een loonsverhoging van 2,6 procent in vergelijking met 2011. Dat is iets minder dan het gemiddelde voor de privésector vorig jaar in België. Volgens het verslag van de Nationale Bank bedroeg de loonstijging in de privé vorig jaar 2,7 procent. De loonsverhoging bij Resilux met 2,6 procent ligt onder de inflatie. Die bedroeg vorig jaar 3,5 procent.

Bovendien biedt Resilux aan de bedrijfstop geen prestatiegebonden bonus of met aandelen(opties) verbonden beloning. Resliux heeft dus, in tegenstelling tot veel beursgenoteerde bedrijven, geen variabele beloning. Al wordt aan die piste eventueel gedacht, meldt de raad van bestuur.

De PET flessen producent met activiteiten in onder meer België, Duitsland, Griekenland, Hongarije, en de Verenigde Staten, haalde vorig jaar een omzet van 286 miljoen euro, bij een bedrijfswinst van 14,7 miljoen euro. (WR)

Lees meer over:

Onze partners