Reisbureaus riskeren zware boete voor prijsafspraken

19/05/11 om 18:05 - Bijgewerkt om 18:05

Bron: Trends

BCD Travel, Carlson Wagonlit Travel en andere reisbureaus die lid zijn van de Belgian Travel Organisation, hebben in de periode tussen 2002 en 2006 prijsafspraken gemaakt. Daardoor riskeren ze een boete, meldt de Raad voor de Mededinging.

Reisbureaus riskeren zware boete voor prijsafspraken

© belga

Volgens het Auditoraat hebben een aantal reisagentschappen via hun lidmaatschap van de Belgian Travel Organisation de mededingingswet geschonden, door "het gecoördineerd en gezamenlijk beperken van kortingen en het gecoördineerd aanrekenen van kosten voor de levering van vliegtuigtickets".

De betrokken reisbureaus en de BTO zullen zich voor een kamer van de Raad voor de Mededinging kunnen verdedigen. Die kamer doet later uitspraak, mogelijk pas na een jaar.

Als er een inbreuk wordt vastgesteld, dan kan er een boete opgelegd worden tot maximaal 10 procent van de omzet van de betrokken ondernemingen, verduidelijkt auditeur-generaal Bert Stulens. Dat zou overeenstemmen met een boete tot enkele tientallen miljoenen euro's.

In het kader van het onderzoek van het Auditoraat werden in 2006 huiszoekingen uitgevoerd bij touroperators en beroepsverenigingen uit de reissector.

Onze partners