Recticel betaalt 8,2 miljoen euro boete voor prijsafspraken

© belga

Het Duitse filiaal van Recticel, Recticel Schlafkomfort GmbH, gaat 8,2 miljoen euro boete betalen in een schikking met het Duitse kartelbureau (FKB). Dat maakte de schuimrubberfabrikant voorbeurs bekend.

Met de schikking komt er einde aan een onderzoek naar mogelijke prijsafspraken. Eerder dit jaar moest Recticel ook al een Europese boete betalen wegens prijsafspraken.

Het Duitse kartelbureau voerde op 2 augustus 2011 onaangekondigde inspecties uit op de bedrijfsterreinen van Recticel Schlafkomfort GmbH en enkele andere Duitse matrasfabrikanten en -handelaars. Met de schikking van 8,2 miljoen euro komt nu een einde aan de zaak. “Bij het vaststellen van de boete voor Recticel Schlafkomfort GmbH werd rekening gehouden met het feit dat het bedrijf aan het onderzoek heeft meegewerkt en dat de door het kartelbureau betwiste praktijken lang voor de aanvang van het onderzoek werden stopgezet”, luidt het vrijdag.

Het bedrag van de boete zal worden verrekend in de halfjaarresultaten van Recticel, die volgende week (29 augustus) worden gepubliceerd. Begin dit jaar raakte bekend dat Recticel in het kader van een Europees onderzoek naar prijsafspraken bijna 27 miljoen euro moet ophoesten. De betaling van dat bedrag zou over meerdere jaren gespreid worden. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content