Reconversiegroep moet zoeken naar investeerder voor Opel Antwerpen

© Belga

Er komt een reconversiegroep die de komende zes maanden op zoek moet gaan naar een investeerder voor Opel Antwerpen. Er zal in de eerste plaats gezocht worden naar een investeerder uit de automobielsector. Dat heeft Vlaams minister-president Kris Peeters woensdag aangekondigd.

De Europese directie van GM legde eerder deze week een nieuw voorstel voor Opel Antwerpen op tafel. In dat voorstel wordt ruimte gelaten om tot eind september een investeerder te vinden en wordt de mogelijke sluiting opgeschoven van 30 juni naar 31 december.

Minister-president Peeters reageerde eerder deze week al verdeeld op dat nieuwe voorstel. Positief is volgens hem dat er meer tijd komt om een investeerder te zoeken. Negatief is dat men blijft uitgaan van een sluitingscenario.

Intussen kondigt Peeters de oprichting van een reconversiegroep aan. Die groep bestaat uit mensen uit het bedrijfsleven, vertegenwoordigers van de Vlaamse regering en een afgevaardigde van premier Yves Leterme.

Bedoeling is dat die reconversiegroep op korte termijn, maximaal zes maanden, op zoek gaat naar een investeerder voor Opel Antwerpen. Daarbij wordt de voorkeur gegeven aan een investeerder uit de autosector of de industriële sector. Dat zou ook belangrijk zijn voor de toeleveranciers voor Opel. Als de investeerder niet uit auto- of industriële hoek zou komen, dan zouden de toeleveranciers extra getroffen worden, aldus Peeters.

De reconversiegroep komt volgende week een eerste keer bij mekaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content