Rechtbank in New York keurt nieuwe start voor Lehman Brothers goed

16/04/10 om 16:24 - Bijgewerkt om 16:24

Bron: Trends

Een rechtbank in New York heeft donderdag een plan voor een nieuw zakenmodel voor de insolvente zakenbank Lehman Brothers Holdings Inc. goedgekeurd. De neergang van Lehman Brothers in september 2008 vormde de aanzet voor de globale financiële crisis.

De rechtbank keurde het in maart ingediende plan goed voor de oprichting van de vermogensbeheerder, onder de benaming Lamco. Die maatschappij zal gedurende vijf jaar de resterende vermogens beheren voor de schuldeisers. Een andere maatschappij zal het bankroet uit 2008 afhandelen. De achterliggende hoop is, dat aan het einde van de rit, meer geld beschikbaar is dan nu bij een verkoop kan voortgebracht worden.

455 personeelsleden van Lehman zullen de overstap maken naar Lamco. De resterende 220 stafleden blijven bij Lehman Brothers om het bankroet af te wikkelen.

Oorspronkelijk werden bij de curatoren voor 819 miljard dollar claims ingediend. Na controles zal de curatele uiteindelijk voor naar schatting 260 miljard dollar vorderingen aanvaarden. Daaronder worden dan de beschikbare vermogenswaarden verdeeld.

Lees meer over:

Onze partners