RBS schrapt 3.500 banen

© /

De Britse bankgroep Royal Bank of Scotland (RBS), die sinds de wereldwijde financiële crisis voor meer dan 80 procent in handen is van de Britse staat, gaat in het Verenigd Koninkrijk 3.500 banen schrappen. Dat meldt de vakbond Unite donderdag na een vergadering met de directie.

Volgens berekeningen van de vakbond Unite heeft de bank sinds CEO Stephen Hester aan het roer kwam al 21.500 banen geschrapt in het Verenigd Koninkrijk. Eind augsustus werden bovendien al de plannen aangekondigd om 14 kantoren te sluiten.

Volgens vakbondsman Rob MacGregor komen 500 van de geschrapte banen terecht in de Verenigde Staten, India en het Verre Oosten. RBS stelt wereldwijd 160.000 mensen tewerk, van wie 100.000 in het V.K.

RBS is nog steeds een van de vier grootste banken van het Verenigd Koninkrijk. Net als rivaal Lloyds Banking Group (LBG) werd de bank van de ondergang gered dankzij miljarden ponden overheidssteun. Als een gevolg daarvan is RBS vandaag voor 83 procent in handen van de Britse belastingbetaler.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content