Rabobank verkoopt leasedochter Athlon voor 1,1 miljard euro

01/07/16 om 10:41 - Bijgewerkt om 10:41

Bron: Trends

Rabobank verkoopt Athlon Car Lease aan Daimler Financial Services. De Nederlandse bank krijgt 1,1 miljard euro voor het autoleasebedrijf, dat sinds 2006 deel uitmaakt van leasedochter DLL (De Lage Landen).

Rabobank verkoopt leasedochter Athlon voor 1,1 miljard euro

© reuters

Athlon is actief in elf Europese landen, waaronder België, en heeft een wagenpark van ruim 250.000 wagens in beheer. Koper Daimler is een veel grotere speler, met een vloot van ruim 3,7 miljoen voertuigen in meer dan veertig landen.

Landbouw en voedingsmiddelenindustrie

DLL gaat zich toeleggen op lease- en financieringsdiensten voor machines in met name de landbouw en voedingsmiddelenindustrie. Die activiteiten sluiten goed aan bij die van moederbedrijf Rabobank. Voor de autoleasetak geldt dat in veel mindere mate.

Voor Athlon lonkt volgens Rabobank een beter toekomstperspectief onder de vleugels van een grote, gespecialiseerde partij. "Dit is de juiste stap voor Athlon en de juiste stap voor DLL", zei topman Bill Stephenson van DLL. Rabobank verwacht de verkoop eind dit jaar te hebben afgerond. Daarvoor is onder meer goedkeuring nodig van toezichthouders. (Belga/NS)

Onze partners