Punch Powertrain werft aan

De fabrikant van automatische versnellingsbakken Punch investeerde in 2011 8,2 miljoen euro in Sint-Truiden en biedt een honderdtal medewerkers een contract van onbepaalde duur aan.

Door de toenemende autoverkoop in onder meer Azië worden in Sint-Truiden opnieuw recordaantallen transmissies geproduceerd, meldt Punch Powertrain vrijdag.

De capaciteit in Sint-Truiden werd opgevoerd naar 240.000 stuks kerncomponenten om aan de vraag van de komende jaren te kunnen voldoen.

De afgelopen maand juni was goed voor een record van 10.000 geproduceerde transmissies, wat de productie van heel 2009 (13.000 stuks) benadert. Dit jaar verwacht Punch Powertrain 110.000 versnellingsbakken te bouwen.

Het bedrijf trok dit jaar in Sint-Truiden al 22 nieuwe medewerkers aan, en biedt 38 tijdelijken en 24 uitzendkrachten een vast contract. Een 40-tal vacatures staat momenteel nog open, en wil Punch Powertrain ingevuld zien tegen maart volgend jaar.

“De automarkt is volledig opengebroken door de economische groei en vandaag levert Punch Powertrain dan ook aan dertien klanten. Een groot verschil met het verleden (voor 2007), toen het bedrijf single client/single product werkte”, zegt CEO Cor van Otterloo.

Punch Powertrain investeerde dit jaar in Sint-Truiden al zowat 8,2 miljoen euro in machines en een eigen testbaan rond de site. In de Chinese assemblagesite van het bedrijf kwam er onlangs een tweede productielijn bij en werd de capaciteit op 350.000 stuks per jaar gebracht.

Bij Punch Powertrain in Sint-Truiden werken 260 mensen, in Nanjing 220. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een geconsolideerde omzet van 69 miljoen euro, en mikt voor dit jaar op een omzet van 127 miljoen euro.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content