Punch Powertrain schakelt naar hoogste versnelling

02/10/12 om 11:45 - Bijgewerkt om 11:45

Bron: Trends

Punch Powertrain uit Sint-Truiden stevent dit jaar af op een omzet van 150 miljoen euro en een courante bedrijfskasstroom (ebitda) van 20 miljoen euro. "We willen in drie jaar 300 miljoen euro omzet halen", zegt CEO Cor van Otterloo. "Dat halen we met de vingers in de neus."

Nog niet zo lang geleden zag het er helemaal anders uit voor de producent van continu variabele transmissiesystemen (CVT), zeg maar automatische versnellingsbakken die de motor permanent op het juiste toerental laten draaien. Eind 2008 zat het bedrijf, toen nog in handen van de West-Vlaamse zakenman Guido Dumarey, zonder geld. In 2009 stapte de Limburgse Reconversiemaatschappij in, gevolgd door Gimv en Capricorn.

Op dat moment was Punch Powertrain onzeker of er nog bestellingen zouden komen. Vandaag kan het de bestellingen nauwelijks bijhouden. "We produceren nu voor zes klanten, tien klanten staan in de wachtrij", zegt van Otterloo. "Ik kan momenteel niet genoeg mensen opleiden om nog meer klanten te bedienen."

Er is nog een groot verschil met vroeger: er wordt winst gemaakt. "Toen Guido Dumarey ons in 2006 overnam van het Duitse ZF, verkochten we onze CVT's tegen 1600 euro per stuk en maakten verlies. Nu verkopen we ze tegen 1100 euro met een winstmarge van 15 procent." (JVG)

Lees meer over:

Onze partners