PSA Peugeot Citroën verkoopt recordaantal wagens

06/01/11 om 13:46 - Bijgewerkt om 13:46

Bron: Trends

De Franse autobouwer PSA Peugeot Citroën heeft in 2010 3,6 miljoen wagens verkocht. Dat is een toename met 12,5 procent ten opzichte van 2009 en een record.

PSA Peugeot Citroën verkoopt recordaantal wagens

© belga

CEO Philippe Varin gaf donderdag tijdens een persconferentie het beter dan verwachte economische klimaat aan als oorzaak van de recordcijfers. De autosector werd het afgelopen jaar bovendien gesteund via overheidsmaatregelen, zoals de slooppremie of de premie voor een nieuwe aankoop.

Rekening houdend met aflopen van de Franse steunmaatregelen waarschuwde topman Varin ervoor dat 2011 een moeilijk jaar wordt voor Franse automarkt. Varin houdt rekening met een daling met 13 procent van de autoverkoop in Frankrijk. Voor het volledige Europese continent verwacht hij dat de markt stabiel blijft. In dat verband liet Varin duidelijk verstaan dat Peugeot minder afhankelijk wil zijn van de Europese autoverkoop. In 2009 werd 66 procent van alle Peugeot-wagens in Europa verkocht.

De Franse autobouwer zou op het punt staan in een Chinese joint venture met Changan Automobile Group Co. te stappen. Volgens Varin staat Peugeot ook open voor andere joint ventures buiten China.

Lees meer over:

Onze partners