Proviron opent eigen kantoor in China

07/11/11 om 10:54 - Bijgewerkt om 10:54

Bron: Trends

Het Oostendse Proviron opent deze week een eigen kantoor op Chinese bodem. Proviron is een chemisch bedrijf met hoofdzetel aan de kust en vestigingen in Hemiksem en het Amerikaanse Friendly.

Proviron opent eigen kantoor in China

© belga

Daar komt nu een vertegenwoordigingskantoor in Hangzhou, hoofdstad van de provincie Zhejiang, bovenop. "Op termijn is het de bedoeling om ter plaatse ook te produceren", zegt Raf Jacxsens, CEO van Proviron. "In deze fase doen we aan trading: aankoop van Chinese grondstoffen ter plaatse en verkoop van de in Oostende gemaakte producten op de Chinese markt. Het is een belangrijke stap in het kader van onze globalisatiestrategie."

Proviron biedt duurzame oplossingen voor toepassingen in kunststoffen, op water gebaseerde verven en lijmen, veevoeders, remsystemen, enzovoort. De provincie Zhejiang ligt even ten zuiden van Shanghai, en is al enkele jaren de standplaats van het eveneens met West-Vlaams kapitaal gerunde Chinafloors van zakenman Thomas Baert. Tussen Zhejiang en de provincie West-Vlaanderen bestaat al sinds 2000 een vriendschapsalliantie.

Proviron legde de eerste contacten in China in 2010, toen de POM West-Vlaanderen daar een economische handelsmissie organiseerde. Het investeringsdossier kende een bijzonder snelle doorlooptijd. De West-Vlaamse gouverneur Paul Breyne knipt deze week het Chinese Proviron-lint door. KC

Lees meer over:

Onze partners