Postbedrijf Link2Biz in Kortenberg geeft de strijd op

10/09/10 om 11:47 - Bijgewerkt om 11:47

Bron: Trends

De directie van het postbedrijf Link2Biz uit Kortenberg heeft vrijdagmorgen tijdens een ondernemingsraad meegedeeld dat ze de boeken neerlegt. Daardoor verliezen 58 werknemers en enkele directieleden hun baan.

Link2Biz was actief in de sector van internationale mailing en postverwerking. Een nieuw Nederlands bedrijf ABC dat zich binnenkort in Zaventem vestigt neemt 12 werknemers en 2 directieleden over.

Link2Biz, dat de groep Rossel als hoofdaandeelhouder heeft, kondigde in mei 2010 al aan dat het 56 van de 62 werknemers wou ontslaan, maar na onderhandelingen met de vakbonden werd toen geopteerd voor een gerechtelijk akkoord.

Later werd gezocht naar een overnemer. Een Amerikaans bedrijf was geïnteresseerd, maar haakte uiteindelijk af, aldus vakbondssecretaris Jan Dereymaeker (LBC).

De directie wist de problemen enkele maanden geleden te duiden door naar de toenemende concurrentie met De Post te verwijzen, maar volgens vakbondsman Dereymaeker is het faillissement veeleer te wijten aan wanbeleid. Het bedrijf werd overigens tot nog al 4 keer overgenomen. Volgens Dereymaeker is de kans gering dat een nieuwe kandidaat-overnemer zich nog zal aanmelden. "De klanten zijn massaal weggetrokken en het bedrijf werkte ook met verouderd materiaal," besluit hij.

Lees meer over:

Onze partners