PlayStation 4 beperkt verlies Sony

31/10/14 om 09:12 - Bijgewerkt om 09:12

Bron: Trends

Sony zakte afgelopen kwartaal dieper in de rode cijfers. Het verlies van de de Japanse elektronicaproducent wordt echter beperkt door de sterke vraag naar de spelconsole PlayStation 4.

PlayStation 4 beperkt verlies Sony

© Belga

Sony is in het afgelopen kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken. Dankzij de sterke vraag naar spelcomputer Playstation 4 viel het verlies echter kleiner uit dan verwacht, zo bleek uit de cijfers die de Japanse elektronicaproducent naar buiten bracht.

Sony boekte in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettoverlies van 974 miljoen euro. Een jaar eerder kwam het bedrijf 136 miljoen euro tekort. Analisten rekenden voor het afgelopen kwartaal gemiddeld op een min van 1,3 miljard euro

Sony waarschuwde vorige maand al dat het nettoverlies dit boekjaar waarschijnlijk uitkomt op 1,6 miljard euro, terwijl in juli nog een tekort van 358 miljoen euro werd voorspeld. De toename komt door de slechte prestaties van het concern op de markt voor smartphones.

De Playstation 4 is een van de spaarzame lichtpuntjes voor Sony. Van die spelcomputer zijn er wereldwijd al meer dan 10 miljoen verkocht. De nieuwe Playstation is daarmee veel populairder dan de nieuwe Xbox van Microsoft. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners